Initiativa CLARO

CLARO este Clubul de Leadership si Antreprenoriat pentru Romanii de pretutindeni.

CLARO isi propune sa creeze mediul de informare, educare si conectare pentru toti romanii cu spirit antreprenorial si dorinta de dezvoltare a abilitatilor de leadership, in vederea demarii de activitati prospere, vocationale si virtuoase, indiferent de zona geografica in care opereaza.

Proiectul vizează in mod practic si imediat dezvoltarea competențelor antreprenorilor de origine română, valorizarea acestora inafara tarii cat și suportul in demararea de activitati antreprenoriale in tară.


Motivația demararii proiectului

Forța de muncă activă din România a ajuns la cel mai scăzut nivel numeric din ultimii 40 de ani. Pe de altă parte forța de muncă emigrantă din România spre Europa si America este situată preponderent în grupa de vârstă 25-64 de ani, exact forța de muncă aflată în plină activitate. Din acest considerent natalitatea în România este într-un declin accentuat.

Practic, remiterile de bani ale românilor din străinătate au depășit cu aproape 20% investitiile straine din România. Din păcate însă o mare pondere a acestor remiteri de bani au avut ca destinație consumul și nu investițiile. Astfel încât fără veniturile constante din munca prestată în străinătate investițiile în casele și nivelul de trai al familiilor rămase acasă sunt nesustenabile pe termen lung.

In fond, noi considerăm că cei pe 3 milioane de români care au migrat în străinătate au manifestat deja un puternic spirit antreprenorial care trebuie pus în cadrul potrivit spre a construi o reală forță antreprenorială globală.

În acest context, considerăm că dezvoltarea abilităților antreprenoriale și financiare ale emigranților români constituie o nevoie strategică de consolidare a comunității românești de peste hotare precum și un important vector de creștere și consolidare a mediului de afaceri din România.

Practic proiectul vizează dezvoltarea competențelor antreprenorilor de origine română, valorizarea acestora inafara tarii cat și suportul in demararea de activitati antreprenoriale in tară.

Intr-un studiu al Uniunii Europene din 2009, cele mai grave probleme pe care le confruntă antreprenorii imigranti din Europa sunt:

  • Accesul la  finanțare
  • Slaba informare asupra oportunităților
  • Nevoia de training și coaching antreprenorial
  • Dificultăți în înțelegerea legislației și depășirea birocrației

Esti unul din romanii valorosi din diaspora? A venit vremea sa faci parte din Clubul care poate sa iti aduca adevarata valoare adaugata pentru cariera, afacerea si viata ta!

Vino sa cunosti mentorii, specialistii si fondatorii CLARO pentru a vedea exact ce vrei sa primesti si cu ce poti tu contribui mai departe!

Esti bine venit!

© 2015 Claro Club.Toate drepturile rezervate.